Tips & updates overzicht

Afgestudeerd en wat nu?

Door Nina, 13-06-2018

Zit je studie erop en ben je afgestudeerd? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar jouw eerste baan? Kom dan langs bij Werkplan. Dan krijg je het boek "Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?" helemaal cadeau!

Nu het studiejaar er weer zo goed als op zit, stromen er weer een hoop mensen de arbeidsmarkt op. Allemaal jonge, enthousiaste mensen die aan het begin van hun carrière staan. Werkplan helpt deze afgestudeerden graag op weg. Met openstaande vacatures, door mee te denken of het eigen netwerk aan te boren. Alle afgestudeerden die langskomen krijgen het boek "Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?" cadeau.

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?

Het boek "Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?" is geschreven door een van onze medewerkers, Nina Janssens, toen zij net afgestudeerd was. Weten waar het boek over gaat? Lees hieronder de achterflap:

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? Een vraag die veel starters op de arbeidsmarkt bezighoudt. Net afgestudeerden weten vaak nog niet waartoe ze in staat zijn en welke baan bij ze past. Daarnaast is de werkloosheid onder jongeren hoger dan ooit. In het boek Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? vertellen 28 starters wat zij zijn gaan doen na afstuderen en wat zij aan toekomstige starters kunnen meegeven. Uit de verhalen blijkt dat er heel veel strategieën zijn voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Zo zijn er starters die voor zichzelf begonnen zijn, starters die cursussen en loopbaantrajecten volgden, starters die op originele wijze de aandacht van werkgevers op zich vestigden en starters die het roer helemaal omgooiden. Een werkloze periode is niet leuk, maar kun je heel goed benutten om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen toekomst vorm te geven. Het is zonde om op de bank te gaan zitten wachten tot iemand positief op je sollicitatie reageert. Daar heb je sowieso niet voor gestudeerd.

"

Uit de verhalen blijkt dat er heel veel strategieën zijn voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt.