Tips & updates overzicht

De arbeidsmarkt komt in beweging

Door Benno, 27-03-2018

Een op de zes werkenden (17%) wil het liefst vandaag nog veranderen van werkgever. Één op de drie van de werknemers acht de kans zelfs reëel dat ze overstappen van werkgever. Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet.

Arbeidsmarkt in beweging

17% van de werkende mensen stapt het liefst morgen nog over naar een andere werkgever. Dit is een grote stijging ten opzichte van vorig jaar toen dit nog gold voor 11% van de werkenden. Sinds 2016 is het percentage zelfs bijna verdubbeld (9%). “Een teken dat de arbeidsmarkt weer volop in beweging is”, aldus Ester Koot van Motivaction. Dankzij de aantrekkende economie hebben mensen steeds meer keuze uit verschillende vacatures. Daardoor krijgt men meer vertrouwen in de arbeidsmarkt en zullen mensen steeds vaker om zich heen kijken, verklaart Koot.

Overstappen

Een op de drie van de medewerkers in Nederland denkt dat de kans op een overstap niet groot is, maar ook niet klein. Bijna de helft van de mensen (49%) geeft aan dat de kans klein of zeer klein is dat ze bij hun huidige werkgever weg gaan voor een soortgelijke baan bij een andere organisatie.

Solliciteren

Een klein deel van de werkenden (13%) bekijkt vacatures in de baas zijn tijd. 16% gaat zelfs op sollicitatiegesprek in de baas zijn tijd. De grootste groep (43%) kijkt verder voor of na het werk en 37% neemt vrij om een nieuwe baan te vinden. Redenen om over te stappen? Salaris (55%), reisafstand (40%) en een nieuwe uitdaging (36%).

Bron: Flexmarkt

"

Redenen om over te stappen? Salaris (55%), reisafstand (40%) en een nieuwe uitdaging (36%).