Tips & updates overzicht

Dichtbij je werk wonen? Dat is voor vrouwen belangrijk

Door Rob, 19-07-2019

Althans dat beweert het onderzoek uit de cijfers van werk.nl. Zo zijn mannen bereid om 49 kilometer te reizen naar hun werk. Vrouwen zijn bereid duidelijk minder te reizen voor hun werkgever. Zo zeggen vrouwen gemiddeld 28 kilometer te willen afleggen naar hun werk.

Het gebied waarin mannen werk zoeken, is daardoor dus ook een stuk groter. Zo is het zoekgebied van mannen 7300 vierkante kilometer en het zoekgebied van vrouwen 2300 vierkante kilometer. Een flink verschil.

 

De gevolgen

Wat heeft dat voor gevolgen? Nou, het vermindert de carrièrekansen. Dit omdat als je in een kleiner gebied bereid bent te zoeken, de kans op een geschikte baan natuurlijk direct kleiner zal worden. Ook blijkt dat er minder verdiend wordt - al is dit verschil maar klein. Een voordeel is er ook, blijkt uit het onderzoek. Mensen die dichtbij hun werk wonen, krijgen er meer welzijn voor terug. En dat is ook belangrijk. Het opvallende is dat mannen minder ongelukkig worden als vrouwen van reizen. Waarom dat is, is niet duidelijk.

Bron: NOS