Tips & updates overzicht

Kabinet verandert ontslagrecht: dit zijn de gevolgen

Door Jan, 06-11-2018

Vanaf 2020 gaat er, als het aan het kabinet ligt, het nodige veranderen voor zowel werkgevers als werknemers. Zo wordt het makkelijker om iemand te ontslaan en mogen er niet twee maar drie jaar lang flexcontracten geboden worden – voordat er overgegaan moet worden op een vast contract. Ook wordt de proeftijd verlengd.

Voor werkgevers wordt het straks makkelijker om een werknemer te ontslaan. In plaats van dat er één duidelijke ontslagreden moet worden aangetoond, kan dit straks ook met meerdere ‘kleinere’ redenen. Wel heeft de werknemer in zo’n geval recht op meer ontslagvergoeding. De regels rondom de ontslagvergoeding veranderen ook: deze bouw je al vanaf de eerste werkdag op, in plaats van na twee gewerkte jaren.

Flexcontracten

Heb je een tijdelijk contract? Dan kun je straks iets langer bij je werkgever blijven werken. In plaats van twee jaar, mag een werkgever een werknemer drie jaar lang tijdelijke contracten aanbieden - voordat hij de werknemer in vaste dienst moet nemen. Wil de werkgever geen vaste contracten uitdelen, dan moet een werknemer nu zes maanden uit dienst voordat er opnieuw een contract aangeboden mag worden. Deze periode wordt verkort naar drie maanden. Daarnaast wordt de proeftijd verlengd: vijf maanden in plaats van twee.

De plannen moeten het voor werkgevers aantrekkelijker maken om iemand in vaste dienst te nemen. Dat is gunstig voor werknemers, want een vast contract brengt uiteindelijk meer rust en stabiliteit met zich mee.

Bron: NOS.