Tips & updates overzicht

Loonstrookje van 2019 geeft groot verschil

Door Namara, 30-01-2019

We krijgen best heel vragen over de loonstrookjes in het nieuwe jaar. Vooral: klopt het hogere netto bedrag wel? Het antwoord is ja, en hierbij de uitleg.

In 2019 gaat iedereen er zo'n 1 tot 2,5 procent op vooruit - in tegenstelling tot december 2018. Dit verschil zit in een verlaging van de inkomstenbelasting en de verhoging van de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Daarnaast hebben veel mensen een cao loonsverhoging gekregen. Vooral medewerkers met een middeninkomen zien hiervan het grootste resultaat. Kortom: het klopt dat het verschil in bruto én netto bedrag nogal kan verschillen in vergelijking met vorig jaar.

Belastingdienst

Hoe je nu ziet of je er daadwerkelijk op vooruit bent gegaan? Kijk naar de loonheffing – als het goed is, is die nu lager dan in december – en de pensioenpremie: is die gestegen of niet? Werkplan heeft niet aan de instellingen gezeten, dat heeft de Belastingdienst gedaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er iets niet klopt. Wil je meer informatie over toeslagen? Kijk dan op Toeslagen.nl om te zien waar je recht op hebt.

Bron: Intermediair

"

Je hoeft dus niet bang te zijn dat er iets niet klopt