Tips & updates overzicht

Meer mensen gelukkig op hun werk

Door Namara, 03-10-2018

Het lijkt erop dat werknemers met meer zin naar hun werk gaan dan afgelopen jaren. Gemiddeld wordt het werk becijferd met een 7. Dit is een hoger cijfer dan afgelopen jaren.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Integron. Uit het onderzoek blijkt eveneens dat de tevredenheid op meerdere fronten verbeterd is. Zo bevelen meer mensen hun baas aan dan in eerdere jaren. Werknemers zijn daarnaast meer betrokken bij hun werk en geven aan het idee te hebben hun potentieel beter te kunnen benutten dan in voorgaande jaren.

Enthousiaste werknemers

In het onderzoek werd ook gekeken naar het enthousiasme over de eigen organisatie. Uit die cijfers blijkt dat de meest enthousiaste werknemers werken in de installatiesector en de zorg. De minst enthousiaste werknemers zijn terug te vinden bij de overheid en transport.

Overigens zijn niet alle uitkomsten positief. Zo is de werkdruk voor het derde jaar op rij toegenomen. En zijn er meer mensen met een burn-out. Een op de vijf respondenten verwacht dan ook niet tot aan hun pensioen door te kunnen blijven werken.

Bron: Intermediair

"

De tevredenheid is op meerdere fronten toegenomen