Tips & updates overzicht

No stress! Vijf tips

Door Rob, 26-02-2019

Je werk is leuk, heel leuk. Zelfs zo leuk dat je maar door blijft gaan. Langzaam is je batterij leeg aan het lopen en krijg je steeds meer stress over je eigen werkzaamheden. Super vervelend én hoe ga je daar nou mee om? Wij geven vijf tips om bewust om te gaan met stress op je werk.

1. Accepteer het

Je kunt je ontzettend druk maken over iets op je werk, maar vaak zijn dat ook dingen waar je helemaal geen invloed op hebt. Je druk maken is dus alleen maar zonde van je tijd. Leer het accepteren, je kan er niets aan veranderen. De situatie is zoals die is.

2. Slaap is belangrijk

Je werkdagen zijn belangrijk, maar je slaap net zo. Misschien zelfs belangrijker. Want zonder een goede nachtrust zijn jouw lichaam en geest de volgende dag op de werkvloer weinig waard. Er ontbreekt dan een ''fit'' gevoel.

3. Haalbaar of onmogelijk?

Je kan behoorlijk stressen over doelen op je werk, maar zijn die doelen wel haalbaar? Maak het niet te ambitieus of onrealistisch, waardoor je constant achter de feiten aan moet lopen. Anders blijf je continu met een vervelend gevoel nadenken over je onbereikbare doelen.

4. Koffie is geen benzine

Je stresst, de dag duurt lang en de route naar het koffiezetapparaat is voor jou bekend terrein. Sterker nog, je loopt de zolen van je schoenen. Koffie is voor een korte tijd even prettig in je systeem, op lange termijn is het beter en fijner voor jezelf om niet afhankelijk te zijn van je bakjes koffie. Afkicken dus!

5. Problemen zijn er om opgelost te worden

Het klinkt logisch, maar neem je tijd, denk rustig na en zoek rustig naar een oplossing. Misschien is de oplossing sneller te vinden dan jij nu denkt in al je stress. Houd overzicht, maak een plan en kijk of je een oplossing kan vinden. Enne, hulp vragen kan nooit kwaad. Er is vast een collega die met je mee wil denken.

"

Enne, hulp vragen kan nooit kwaad. Er is vast een collega die met je mee wil denken.