Tips & updates overzicht

Tips om toch wéér de kracht te vinden om te solliciteren

Door Nina, 05-02-2019

Solliciteren... niet de allerleukste bezigheid op een dag, maar wel heel belangrijk. Je hebt al zoveel gesolliciteerd dat je er moe van bent geworden. Door afwijzingen, geen reactie of het niet vinden van een leuke baan heb je er even geen zin in. Hier enkele tips.

1. Solliciteer niet op alles wat je ziet


Je wilt werken, je moet zelfs. Dat betekent niet dat je elke baan moet aangrijpen als je zelf al stiekem weet dat je daar absoluut niet blij van zal worden. Niet op elke vacature hoef je te reageren. Blijf kritisch en ga voor dat wat je wilt.

2. Afgewezen worden is geen ramp


Je bent het weer niet geworden. Je was niet geschikt en dat doet even pijn. Dat mag ook! Een afwijzing is nooit leuk maar zeker niet het einde. Je hebt ervan geleerd en de reden van afwijzing kan je de volgende keer misschien verbeteren?

3. Je mag ook even niet solliciteren hoor

Houd je ogen open en wees scherp, maar leg het ook even aan de kant. Je wilt dolgraag die nieuwe baan, maar blijft gefocust. Dat kan alleen als je ook soms even niet bezig bent met het vinden van je nieuwe werkgever.

4. Geen vacature? Wel een kansje!


Een bedrijf zal het ongetwijfeld leuk vinden als iemand interesse toont in het bedrijf. Er is misschien geen vacature én toch zou je er graag aan de slag willen. Een open sollicitatie kan nooit kwaad. Misschien zit je de week erna wel met een kop koffie in een sollicitatiegesprek. Je weet het nooit.

Hoe dan ook: geef de moed niet op. Uiteindelijk vind jij een geschikte baan. Misschien kunnen wij van Werkplan jou helpen? Bekijk de vacatures op de vacaturepagina of stuur, zoals de tip hierboven aangeeft, een open sollicitatie. Dan gaan wij voor jou aan de slag.