Tips & updates overzicht

Wat zijn de voornemens van werkend Nederland?

Door Nina, 07-01-2019

Vragen om een salarisverhoging, gaan voor die promotie, een cursus of opleiding volgen; het is een greep uit de voornemens die werkend Nederland heeft voor 2019. Dit blijkt uit het grote nieuwjaarsonderzoek van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Een op de vijf respondenten geeft aan in 2019 om een salarisverhoging te vragen. Met name mannen zijn dit van plan: 30 procent, tegenover 13 procent van de vrouwen. Ook zijn meer mannen voornemens promotie te maken: 22 procent, tegenover 10 procent van de vrouwen. Het volgen van een cursus of opleiding is eveneens populair. Een kleine 30 procent is van plan dit te gaan doen in 2019.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de werkenden in 2019 minder vaak willen overwerken (17 procent), vaker leuke dingen willen gaan doen met collega's (14 procent) of zelfs op zoek willen gaan naar een nieuwe baan (11 procent). 40 uur per week werken vindt bijna de helft van de respondenten niet meer van deze tijd. Standaard werkdagen van 9 tot 5 al helemaal niet.

Millennials meest ambitieus

Aan mooie wensen en goede voornemens voor 2019 geen gebrek. Uit het onderzoek blijkt dat met name de jongste generatie (tot 30 jaar) ze hardop uitspreekt. Bijna 40 procent is van plan om te vragen om een salarisverhoging en ruim 40 procent wil werk maken van de eigen ontwikkeling, door een cursus, training of opleiding te gaan volgen. 

En jij?

En jij, heb jij nog goede voornemens op carrieregebied in 2019? Wil jij met je werkgever in gesprek over je salaris? Of wil je bijvoorbeeld een betere werk privé balans?

Bron: AD

"

Aan mooie wensen en goede voornemens voor 2019 geen gebrek.