Tips & updates overzicht

Werkend Nederland werkt heel veel over

Door Nina, 24-04-2019

Het is eigenlijk al tijd om naar huis te gaan maar je maakt toch nog even dat ene klusje af. Volgens een groot Europees onderzoek namens het ADP blijkt dat je niet de enige bent die dat doet. Overwerken gebeurt namelijk heel veel.

Uit het onderzoek blijkt dat het 30% van de Nederlanders wekelijks 6 uur overwerkt en als je denkt dat dat allemaal netjes wordt vergoed door de baas heb je het mis. 10% werkt méér dan 10 uur over, maar ziet dat niet terug op zijn loonstrookje aan het eind van de maand.

Het onderzoek is uitgevoerd in heel Europa onder ruim tienduizend mensen. In totaal maakt 54% wekelijks onbetaald overuren op de werkvloer. 69% van de mensen werkt minimaal 5 uren per week over.

Burn-outs op de loer

Ook zegt het ADP dat we moeten oppassen. Burn-outs zijn te verwachten met deze cijfers. Dat er zoveel wordt overgewerkt schijnt onder andere te komen door de krapte op de arbeidsmarkt waardoor mensen dus meer en langer moeten werken. Werk jij wel eens over? Kijk dan dus een beetje uit. En zorg er voor dat je overuren betaald worden of met een tijd voor tijd regeling gecompenseerd worden.