Tips & updates overzicht

Werknemers krijgen te veel informatie op een dag

Door Lynn, 15-04-2019

Je werk is harstikke leuk, je gaat er met plezier heen, maar aan het einde van de dag ben je kapot. Je hoofd ontploft van de informatie en je moet nadenken over wat je ook alweer aan het doen was. Dat is niet vreemd, sterker nog, heel veel mensen hebben dat.

Volgens een onderzoek van het CBS blijkt dat werknemers steeds vaker moeite hebben om alle informatie goed te verwerken. Dit omdat mensen op de werkvloer naar eigen zeggen teveel informatie krijgen op één dag.

28 procent krijgt te veel informatie te verwerken

Ruim 2,1 miljoen werknemers hebben moeite met het verwerken van alle informatie die zij op een werkdag krijgen. Dit is 28 procent van de werknemers. In 2014 had 25 procent nog last van een zogeheten informatieovervloed.

Vooral managers hebben hier vaak last van, volgens het onderzoek zes op de tien. Daarnaast komt het het meest voor in de zorg, het onderwijs en ICT.  Er zit wel een verschil in hoog en laagopgeleiden. Uit het onderzoek blijkt dat hoogopgeleiden drie keer zoveel last van een informatieovervloed hebben. Een verschil van 40% (hoogopgeleiden) en 14% (laagopgeleiden).

Bron: NU.nl